top of page

PE (Elteks) Polietilen Granül

Dörtler_Plastik_polietilen.jpg
Dörtler_Plastik_polietilen.jpg
Dörtler_Plastik_polietilen.jpg
Dörtler_Plastik_polietilen.jpg

Sınıflandırılması

Polietilen yoğunluk ve kimyasal özellikleri baz alınarak çeşitli kategorilerde sınıflanır. Mekanik özellikleri, moleküler ağırlığı, kristal yapısı ve dallanma tipine bağlıdır. Özellikleri tiplere göre değişiklik gösterse de; dış ortam koşulları ve neme karşı iyi direnç, esneklik, zayıf mekaniksel kuvvet ve üstün kimyasal direnç genel özellikleri olarak sayılabilir. Kaplar, plastik kutular, mutfak eşyaları, kaplamalar, boru ve tüp, oyuncak, kablolarda yalıtkan tabakalar, paketleme ve ambalaj filmi gibi çok yaygın bir kullanım alanı olup. Düşük maliyetlidir.

 

Motor yağı şişeleri

Çamaşır suyu bidonları ve kapları

Çorba torbaları bunun gibi bir çok ambalaj bu şişelerden yapılır

Deterjan kapları

Şampuan kapları ve şişeleri

PE Granül ( Elteks ) = Polietilen: 

Beyaz ve renkli olarak üretimi yapılmaktadır. İsteğe göre renklendirme yapılabilmektedir. Polietilen, çok çeşitli ürünlerde kullanılan bir termoplastiktir. İsmini monomer haldeki etilenden alır, etilen kullanılarak polietilen üretilir. Plastik endüstrisinde genelde ismi kısaca PE olarak kullanılır. Etilen molekülü C2H4 , aslında çift bağ ile bağlanmış iki CH2?den oluşur. (CH2=CH2) Polietilenin üretim şekli, etilenin polimerizasyonu ile olur. Polimerizasyon metodu, radikal polimerizasyon, anyonik polimerizasyon, iyon koordinasyon polimerizasyonu ve katyonik polimerizasyon metodları ile olabilir. Bu metodların her biri farklı tipte polietilen üretimi sağlar.

Teknik Özellikleri

  • UHMWPE ( ultra yüksek moleküler ağırlıklı PE)

  • HDPE (yüksek yoğunluklu PE)

  • HDXLPE (yüksek yoğunluklu çapraz bağlı PE)

  • PEX (çapraz bağlı PE)

  • MDPE (orta yoğunluklu PE))

  • LDPE (düşük yoğunluklu PE)

  • LLDPE (lineer bağlı düşük yoğunluklu PE)

  • VLDPE (çok düşük yoğunluklu PE)

Renk Seçenekleri

* LDPE (düşük yoğunluklu PE) (low density PE) AYPE Alçak Yoğunluklu Polietilen Hammadde ; Firmamız bünyesinde Şeffaf Polietilen , Siyah Polietilen , Beyaz Polietilen başta olmak üzere Mavi Polietilen , Kırmızı Polietilen , Yeşil Polietilen ve tüm renklerde üretimi yapılmaktadır. Çamaşır Suyu , Deterjan gibi temizlik ürünlerinin kutuları Sebze ve Meyve Kasaları, Pe 100 Boru, Korige Boru, Damlama Su Boruları, Bidon Üretimi, Su Tankı Üretimi Ve sayamadığımız bir çok sektörde Elteks Hammadde kullanılmaktadır. Polietilen üretimi son sistem Geridönüşüm Makinaları ile Uzman Personelimiz tarafından üretilmektedir. Polietilen Kullanım Alanları Ambalaj Sektörü, Besin Saklama Kapları, Labaratuvar Gereçleri, Yumuşak ve Bükülebilen ürünler, Gıda Sektörü Ve Sayamadığımız bir çok sektörde LDPE Hammadde kullanılmaktadır.

Kullanıldığı Alanlar

Polipropilen , otomotiv sektöründe, plastik kasa üretiminde, inşaat sektöründe (yalıtım, kroşe, paspay, konik ayak vs.), kova, saksı, masa, sandalye ve çeşitli plastik oyunak sektöründe kullanılmaktadır.  Monomer propilenin polimer hale getirilmesi ile elde edilen polipropilen kimyasal solventlere (asit ve bazlar) karşı aşırı derecede dirençlidir. Aşağıda firmamızın geri dönüşümden üretmiş oldğu polipropilen granülün değişik renklerinin fotoğrafları bulunmaktadır. Geri dönüşüm plastikten üretilen kahverengi polipropilen granül. En yaygın ticari polipropilenin , kristal yapısı düşük yoğunluklu polietilen (LDPE) ve yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) arasında bir seviyeye sahiptir. Young modülü (elastizite modülü) de orta seviyededir. Bununla beraber, LDPE’den daha az sert ve HDPE ‘den çok daha az gevrektir. Bu polipropilenin ABS gibi mühendislik plastiklerinin yerine kullanılmasına izin verir.Polietilen tereftalat, (PET, PETE, PETP) polyester ailesine ait termoplastik bir malzemedir. Meşrubat, yiyecek ve içecek kapları,sentetik fiber gibi kullanım alanları vardır. Isıl işlenmesine bağlı olarak, amorf (şeffaf) ve yarı-kristal (opak ve beyaz) malzeme olarak mevcuttur. En önemli kullanım avantajı, tamamen geridönüşebilir olmasıdır. Diğer plastiklerden farklı olarak, polimer zincirleri, sonraki kullanımlar içinde eski halini almış durumdadır. PET hammadde tanımlama kodu olarak 1 ile ifade edilir. PET kalınlığına bağlı olarak yarı-rijit (yarı-katı) ve rijit (katı) olabilir. Çok hafiftir. İyi bir gaz ve nem bariyeri olarak kullanılır. Serttir ve darbeye karşı dayanıklıdır. Doğal olarak renksiz ve şeffaftır. İnce film olarak üretildiğinde, PET sıklıkla alüminyum ile kaplanır ; yansıtıcı ve opak bir hale gelir. PET şişeler, mükemmel bariyer malzemesi olup, özellikle meşrubatlar için çok yaygın kullanım alanı vardır. Fiber veya cam partikül dolgulu olduğunda, kayda değer bir şekilde sert ve daha uzun ömürlü bir hal alır.

bottom of page